Alma Media > Uutinen > Almassa työskennellään monipaikkaisesti – toimistolla ja etänä

Almassa työskennellään monipaikkaisesti – toimistolla ja etänä

Korona-epidemia siirsi keväällä 2020 almalaiset muiden toimistotyötä tekevien tapaan kotikonttoreille. Siirtyminen etätyöhön sujui hyvin ja positiivisten kokemusten kannustamana Almalla lähdettiin jo saman vuoden syksyllä valmistelemaan uudenlaista työn tekemisen mallia. Almalaisten kokemuksia etätyöstä ja toiveita tulevasta työskentelymallista kartoitettiin laajalla kyselyllä otsikolla ”Kohti uutta normaalia”. Suurin osa almalaisista toivoi myös jatkossa etä- ja toimistotyön yhdistyvän joustavasti.

-Almassa etätyötä tehdään selvästi enemmän kuin koronaa edeltävänä aikana, mutta toisaalta myös toimistolla tehtävälle työlle näyttää edelleen olevan tilausta. Almalaiset ovat voineet lähes koko epidemian ajan työskennellä halutessaan myös toimistolla ja tätä mahdollisuutta suuri osa henkilöstöstä on käyttänytkin. Työyhteisöllämme on selvää imua ja almalaisille tunnusomaista yhdessä tekemistä arvostetaan, kertoo Alman henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen.

Lokakuun alussa 2021, Almassa otettiin käyttöön jo viime vuoden lopulla lanseeratut monipaikkaisen työn periaatteet. Monipaikkainen työ perustuu luottamuksen ja vastuun tasapainoiseen suhteeseen, joka on Almalla onnistunut hienosti. Tavoitteena on joustavuuden, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin lisääminen. Etätyö on osa monipaikkaista työtä ja teemme sitä Almalla työn luonne huomioiden. Käytännössä tiimeittäin on suunniteltu, missä tilanteissa työtä tehdään jatkossa toimistolla ja missä määrin etänä – juuri omaan toimintaan sopivalla tavalla.

Uusi monipaikkainen työskentely on lähtenyt liikkeelle varsin sujuvasti.

-Monipaikkainen mallimme on oma, almalainen toteutus. Perustana on ollut henkilöstöltä saatu palaute ja toisaalta tiimeissä sovitut oman tiimin työskentelyä tukevat monipaikkaisen työn pelisäännöt. Myös toimitiloja on kehitetty monipaikkaisen työn huomioivilla tila- ja kalusteratkaisuilla. Epäilemättä lähikuukausina hienosäätöä tehdään ja pelisäännöt tarkentuvat, kunhan ensin kokemuksia kertyy ja pääsemme niitä yhdessä kehittämään, Juvonen arvioi.

Monipaikkainen työ on hieno mahdollisuus – almalaiset hoitavat hommat laadukkaasti, missä ikinä ovatkin!

  • Julkaistu: 27.10.2021, 14:00
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: toissa-almalla

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Osaajat Almalla: Niilo Ursin – Teknologiapäälliköstä liiketoiminnan johtajaksi

Niilo Ursin on nähnyt Alman kasvun muutaman kehittäjän porukasta 300…

Töissä Almalla

Toimittajana työskentely on ainutlaatuinen tilaisuus soveltaa opintojen aikana kertynyttä teoriaa käytäntöön

Toimittajan työssä tarvitaan monipuolista osaamista ja se soveltuukin myös monille…

Töissä Almalla

Alma Brand Studion traineeohjelma kasvatti sisältömarkkinoinnin ammattilaisia – nyt traineet kertovat omista kokemuksistaan ja opeistaan

Alma Brand Studion sisältömarkkinoinnin traineeohjelma toteutettiin ensimmäistä kertaa ja se…

Töissä Almalla