Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Career kokonaisuudessaan Alma Median omistukseen

Alma Career kokonaisuudessaan Alma Median omistukseen

Alma Media Oyj                                                                31.3.2021

 

ALMA CAREER KOKONAISUUDESSAAN ALMA MEDIAN OMISTUKSEEN

Alma Media Oyj ostaa Alma Career Oy:n 16,66 prosentin vähemmistöosuuden Monster Worldwide Scandinavia AB:ltä. Osakkeiden kauppahinta on 58,5 miljoonaa euroa. Ostettavan vähemmistöosuuden kauppahinta perustuu Alma Career -konsernin koko osakekannan velattomaan yritysarvoon (enterprise value) 300 milj. euroa. Alma Career Oy siirtyy kokonaisuudessaan Alma Median omistukseen.

Omistusrakenteen yksinkertaistaminen selkeyttää ja tukee Alma Career -rekrytointiliiketoiminnan kehittämistä Alma Median strategian mukaisesti.

Alma Career Oy perustettiin vuonna 2013, kun Alma Media Oyj ja Monster Worldwide Inc. sopivat vahvistavansa yhteistyötään kattamaan itäisen Keski-Euroopan ja Baltian maat. Alma Career Oy on toiminut emoyhtiönä Alma Career -konsernissa, johon kuuluu rekrytointipalveluita harjoittavat yhtiöt kymmenessä Euroopan maassa. Näitä ovat muun muassa itäisessä Keski-Euroopassa toimivat johtavat rekrytointiyritykset kuten LMC Tšekissä, Profesia Slovakiassa, MojPosao Kroatiassa, CV Online Baltian maissa ja Kolektiv Bosnia-Hertsegovinassa.

Vuonna 2020 Alma Career -konsernin liikevaihto oli 62,7 milj. euroa, käyttökate 23,9 milj. euroa ja liikevoitto 20,6 milj. euroa.

Vähemmistöosuuden lunastus vaikuttaa Alma Media konsernin taseasemaan siten, että vähemmistöosuuden lunastushinta vähennetään suoraan konsernin omasta pääomasta.

Monster-tuotemerkillä toimivat rekrytointipalvelut Suomessa (Monster.fi) ja Tšekissä (Monster.cz) jatkavat toimintaansa kuten aiemmin. Omistusmuutoksella ei ole vaikutusta asiakassuhteisiin eikä se vaadi toimenpiteitä Monsterin asiakkailta Suomessa tai Tšekissä.

Lisätietoja:
Alma Median talous- ja rahoitusjohtaja Juha Nuutinen, puh. 010 665 3873

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva digitaaliseen palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Alma Media toimii 11 Euroopan maassa. Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista. Alma Median vuoden 2020 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 230,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 31.3.2021, 15:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli