Alma Media > Mainostajalle > Vinkit turvalliseen videomainontaan ja sen mittaamiseen

Vinkit turvalliseen videomainontaan ja sen mittaamiseen

Mainosvideoiden katseluympäristön ja tulosten raportoinnin läpinäkyvyyden ympärillä käyvä keskustelu on kiihtynyt viime kuukausina Facebookin kamppaillessa videon katselumetriikoiden vääristämisen ja YouTube mainosympäristön turvallisuuden haasteiden parissa. Markkinoijan viestille ja brändin tarinalle yksi tärkeimpiä asioita mainonnassa on turvallinen mainosympäristö, jossa mainostaja voi aidosti kontrolloida, missä yhteydessä hänen mainontansa näkyy. 37% kuluttajista muuttaa käsitystään epäsopivassa ympäristössä esiintyvästä brändistä ja sitoutuminen brändiin laskee jopa 51%, kun video kohdataan turvattomassa ympäristössä.
Lähde: Video Advertising Bureau, 2018.

Miten Alma huolehtii siitä, että markkinoijan video ja brändi ovat turvassa ja mitä sinun videomainostajana on hyvä tietää ennen kampanjan alkua? Mobiili- ja videomainonnan tuotepäällikkömme Sina Reunala antaa kolme vinkkiä, joiden avulla teet turvallista ja tavoitteellista videomainontaa.

Selvitä nämä, ennen kuin sanot play

Missä yhteydessä videosi näkyy?

Tutustu palveluntarjoajan mediaympäristöön, jotta tiedät sopiiko se brändisi arvoihin ja mielikuvaan. Vietkö brändisi ympäristöön, joka koostuu laadukkaasta sisällöstä ja luotettavista lähteistä vai altistatko brändimielikuvasi sitä vahingoittavalle sisällölle? 

Mainostajan videot näytetään Almalla ainoastaan suomalaisilla, laajasti tunnetuilla uutissivustoilla, kuten Iltalehdessä, Aamulehdessä tai Kauppalehdessä. Katso lista Alman medioista.

Voit toki valita aina tavoitteesi mukaisesti, haluatko videosi esimerkiksi pelkästään Kauppalehdessä tai Iltalehdessä julkaistavaksi. Tarpeen mukaan myös tiettyihin aihepiireihin liittyvä sisältö voidaan sulkea kampanjan ulkopuolelle.

Tarkempi videopaikka sovitaan aina kampanjakohtaisesti mainostajan kanssa. Video voidaan näyttää esimerkiksi ennen tai jälkeen toimituksellista videota tai artikkelitekstin väliin ilmestyvänä videona – kuitenkin aina Alman laadukkaan sisällön parissa.

Kenelle videotasi näytetään?

Selvitä, minkälaisia kohderyhmiä palveluntarjoaja voi sinulle tarjota ja miten ne on muodostettu.

Oli kohderyhmäsi lähes mikä tahansa, Almalta löytyy apu sen tavoittamiseen. Autotalli tavoittaa potentiaaliset auton ostajat, Tyyli.com muotitietoiset kuluttajat, IL-TV ja Iltalehti taas laajasti kaikki ajankohtaisista uutisista kiinnostuneet ikäryhmät, Kauppalehti Business-kohderyhmän, Aamulehti Pirkanmaan kohdeyleisön – lista on pitkä ja monipuolinen.

Video näytetään Almalla mainostajan kanssa yhdessä määritellylle kohdeyleisölle. Yleisö voi olla vaikkapa 25-50-vuotiaat naiset pääkaupunkiseudulla tai urheilusta kiinnostuneet lapsiperheet. Katso kuinka Alma muodostaa kohderyhmiä palveluidensa käyttäjistä Datan matka -videoltamme:

Mitä haluat videosta mitata? Onko dataa saatavilla mittareidesi tueksi?

Tarkista mediakumppaneiltasi, kuinka pitkä aika heidän palveluissaan lasketaan videon katselukerraksi. Toisella katselukerta voi syntyä videon vilahtamisesta näytöllä, ja toisella se voi tarkoittaa loppuun asti katsottua videota. Almalla raportoimme erikseen katselun aloitukset, keskimääräisen ajan ja loppuun katselut, jolloin mainostaja voi itse päättää, mikä on relevantein mittari juuri heidän raportointitarpeisiinsa. 

Valitse, lähtevätkö videot pyörimään klikistä vai automaattisesti. Katseluajan pituuteen ja videon saamaan huomioon vaikuttaa oleellisesti se, onko käyttäjä itse painanut videon käyntiin vai lähteekö se itsestään liikkeelle. Autoplay eli automaattisesti käynnistyvä video on oiva keino napata katsojan huomio sisältövirrassa, mutta se on myös hyvä huomioida, jos verrataan katselukertoja klikkauksesta käynnistyvään videoon.

Tarkkaile myös, kuinka pitkään videotasi on keskimäärin katsottu ja tapahtuuko jossain kohtaa romahdus. Opit seuraavaa kertaa varten, millainen sisältö vetoaa ja missä kohtaa kiinnostus lopahtaa.

Varmista, että kumppanisi pystyy toimittamaan videomainonnan toimivuudesta kampanjallesi relevantit mittarit raportoinnin yhteydessä. Almalla mainostaja saa muun muassa tietää, millaiset kohderyhmät katsoivat videota, montako kertaa video käynnistettiin, kauanko videota katsottiin keskimäärin ja kuinka monta kertaa se katsottiin loppuun. 

Tärkeää on muistaa, että kaikki videomainonnan kanavat eivät ole yhteismitallisia keskenään. Hyvä tapa verrata hintoja keskenään on asettaa esimerkiksi videon katselukerrat samalle viivalle laskemalla auki videon loppuunkatselun hinta (CPCV = cost per completed video view). Juuri tällä vertailutavalla videon loppuunkatselun hinta nousee sosiaalisen median alustoillakin usein korkeaksi verrattuna esimerkiksi netti-tv-palveluihin. 

Heräsikö sinulla kysyttävää videomainonnasta? Soita mediamyyntiimme, niin jutellaan ehdottomasti lisää!

  • Julkaistu: 28.11.2018, 12:30
  • Kategoria: Mainostajalle

Jaa artikkeli