Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Median Pohjois-Suomen Media Oy:n yt-neuvottelut päättyivät

Alma Median Pohjois-Suomen Media Oy:n yt-neuvottelut päättyivät

Alma Media Oyj   Lehdistötiedote   12.10.2010 klo 14.00

 

ALMA MEDIAN POHJOIS-SUOMEN MEDIA OY:N YT-NEUVOTTELUT PÄÄTTYIVÄT

 

Alma Mediaan kuuluvan Pohjois-Suomen Media Oy:n elokuussa käynnistämät ja koko Pohjois-Suomen Median henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat Pohjois-Suomen Median toimintojen suunniteltua uudelleenjärjestämistä ja tehostamista. Uudelleenjärjestelyn tavoitteena on parantaa yrityksen ja sen tuotteiden kilpailukykyä.

 

Yt-neuvottelujen tuloksena Pohjois-Suomen Media vähentää henkilöstönsä määrää 25,5 henkilötyövuodella. Neuvottelujen käynnistyessä arvioitiin, että henkilökunnan määrä saattaa vähentyä enimmillään 27 henkilötyövuodella. Vähennykset koskevat kaikkiaan 27 henkilöä. Heistä 11 irtisanottiin, 10 henkilön kanssa tehtiin sopimus työsuhteen päättämisestä, viiden henkilön kanssa tehtiin eläkeratkaisu ja yksi henkilö irtisanoutui itse. Lisäksi kaksi määräaikaista työsuhdetta päättyi.

 

Pohjois-Suomen Media Oy on Alma Median Pohjois-Suomessa ilmestyvien maakunta-, paikallis- ja kaupunkilehtien kustannusyhtiö. Vuonna 2009 Pohjois-Suomen Media Oy työllisti noin 230 henkilöä. Yhtiössä on meneillään hanke, jossa kolmelle maakuntalehdelle (Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat) muodostetaan yhteistoimitus sekä kullekin lehdelle oma paikallistoimitus. Hankkeen tavoitteena on yhteisvoimin parantaa kunkin lehden journalistista uusiutumiskykyä, laatua ja palvelua sekä lukijoille että mainostajille.

 

Lisätietoja:
Matti Ilmivalta, toimitusjohtaja, Pohjois-Suomen Media Oy, puh. 010 665 7861

 

Alma Media lyhyesti

 

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee lähes 3000 ammattilaista. Vuoden 2009 liikevaihto oli 307,8 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 12.10.2010, 16:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli