Alma Median Helsingin yksiköt muuttaneet Töölönlahdelle

Iltalehti, Kauppalehti, Alman Helsingin toimitus, Alma360, Alma Diverso, Markkinapaikat ja Alma Median konsernihallinto ovat nyt keskitetysti samassa osoitteessa.

Uudet toimitilat suunniteltiin käyttäjien tarpeiden mukaan

Alma Median muutto uusiin toimitiloihin Helsingissä on ohi. Viimeisenä muuttovuorossa olleet iltalehteläiset siirtyivät Töölönlahdella sijaitseviin tiloihin maanantaina 7.1.2013. Joulukuun lopussa Töölönlahdelle muutti jo Kauppalehden, Alman Helsingin toimituksen, Alma360:n, Alma Diverson, Markkinapaikkojen ja Alma Median konsernihallinnon henkilöstö. Muuttajia oli yhteensä noin 530.

Alma Median uusi toimitalo, "Alma-talo", valmistui ensimmäisenä Töölönlahden alueen uusista toimistorakennuksista. Talon on rakennuttanut Etera, mutta se on suunniteltu täysin käyttäjien tarpeiden mukaan. Alma Medialla on käytettävissään monipuoliset tilat median ja sähköisten palveluiden tekemiseen.

Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto JKMM Oy. Sisustuksen suunnittelusta on vastannut Gullstén & Inkinen Oy. Alma-talolle haetaan LEED-sertifikaattia, joka on osoitus rakennusten ympäristöystävällisyydestä.

- Vaikka kiireisen muuttoaikataulumme vuoksi tilat ovat asennus- ja viimeistelytöiden osalta olleet vielä hiukan keskeneräiset, olemme jo ensimmäisten viikkojen aikana huomanneet tarpeidemme mukaan suunniteltujen toimitilojen myönteisen vaikutuksen yksiköiden tekemiseen ja uusien aloitteiden syntymiseen. Täällä on hieno tehdä joka päivä uutta mediaa ja rakentaa kestävällä tavalla toimivaa mediayhtiötä, kertoo viestintäjohtaja Rauno Heinonen.

Iltalehden toimituspäällikkö Mikko Heino kuvaa muuttoa uusiin tiloihin puolestaan kuulemallaan vertauksella Hill Street Bluesin siirtymisestä CSI Miamin tiloihin.

- Tilat ovat hienot, tekniikka viimeisen päälle ja toiminnallisuus parempaa kuin vanhoissa sokkeloisissa tiloissa Kluuvissa, Heino täsmentää.

Alma Media etsi Helsingistä uusia toimitiloja vuosien ajan. Yhteistä toimitilaratkaisua tavoiteltiin, jotta yhteistyön tiivistäminen Helsingin-yksiköissä työskentelevän henkilöstön välillä olisi mahdollista. Alma-taloon muuttavat myöhemmin alkuvuoden aikana Ahlstrom Oyj ja Kärkimedia Oy.

Alma-talo löytyy osoitteesta Alvar Aallon katu 3 C.